En dålig hårdag

Har ni någon gång tröttnat på er nuvarande hårfärg? Känt att det är dags för en förändring? Den punkten nådde jag för några veckor sedan. Jag har varit blond i hela mitt liv, förutom den där gången i 2:an då jag lät frisören färglägga mitt hårsvall i regnbågens alla färger. Det var helt enkelt dags att prova på livet som brunett.

Eftersom jag just nu läser på högskolan, är min plånbok inte överfull av sedlar. Så för att spara några slantar, bestämde jag mig för att färga håret själv. Jag menar hur svårt kan det egentligen vara? Sagt och gjort, jag inhandlade en snygg färg på ICA, och redan samma kväll skred jag till verket. Proccessen med att färga håret flöt på bra och jag kände mig som en riktig hårfärgningsguru. Efter att jag sköljt ur all överflödig färg beundrade jag mitt vackra hårsvall i badrumsspegeln. Det såg faktiskt riktigt bra ut. Men det kliade lite i hårbotten märkte jag. Jag tänkte inte mer på den saken utan gick och la mig stolt och nöjd.

Morgonen efter vaknade jag av att jag låg och kliade mig själv i hårbotten. Eller kliade, jag rev mina naglar fram och tillbaka som en tok. Det kliade något fruktansvärt. I spegeln kunde jag se att min hårbotten var alldeles illröd. Jag hade helt klart drabbats av en allergisk reaktion på hårfärgen.

Nu var goda råd dyra. Jag bestämde mig för att ringa min frisör och be om råd. Jag har gått hos samma frisör i säkert 10 år. En jättetrevlig och otroligt duktig tjej. Om det var det någon som skulle vet hur jag skulle göra nu, så var det hon.

Min frisör lyssnade på mig och sa sedan med lugn röst: "Du behöver Moroccanoil. Tro mig, det kommer fixa din irriterade hårbotten och du kommer få världens finaste hår efter några behandlingar."

Många har säkert hört talas om Moroccanoil. Jag hade däremot aldrig stött på den här mirakelprodukten tidigare. Och jag var minst sagt skeptisk till alla lovord min frisör fullkomligt överröste produkten med. Men jag hade inte så mycket att förlora på att testa; det kunde liksom inte bli värre än det redan var, så jag traskade ner till frisörsalongen, köpte en flaska och traskade hem.

Och tro det eller ej, redan efter första behandlingen märkte jag att klådan avtog. Dagen efter masserade jag åter in oljan i håret, och klådan har sedan den dagen varit helt borta. Mirakelprodukt eller vad!?

Jag tycker också att mitt hår känns starkare och ser mer livfullt och glansigt ut. Vet inte inte om jag inbillar mig, men det känns iallafall så.

När det var dags att fylla på förrådet kollade jag lite snabbt priser på nätet. Att det gick att spara ganska mycket pengar på att beställa på nätet, istället för att köpa direkt hos frisören, blev tydligt. Min senaste beställning av Moroccanoil skedde hos Hairandshop.se som var väldigt billiga, dessutom har de mycket parfymfria hårprodukter och ekologiska hårprodukter i sitt sortiment som jag måste få tipsa om. Just parfymfria och ekologiska hårprodukter verkar mitt hår mår särskilt bra av.

Hoppas att jag med det här inlägget kan hjälpa någon som kanske hamnar i samma hårkris som mig själv, eller någon som bara vill få starkare och finare hår.

 

3 sep 2014