Exuviance

Ni som känner mig vet att min hy till och från kan vara ett stort problemområde. Men det har blivit mycket, mycket bättre på senare tid. Förklaringen stavas Exuviance. Jag tänkte kort berätta om vad Exuviance är för något och vad det är i produkterna som hjälper huden. 

Produkterna är speciellt framtagna för att passa patienter vars problem är besvärliga, men som trots det inte kräver läkarvård (ungefär som mig). Det finns dagkrämer, nattkrämer, serum, mask, peeling, rengöring och ansiktsvatten, antiage produkter med flera. Man får själv läsa sig till vad som passar bäst för ens egen hudtyp och livssituation. Produkterna är givetvis dermatologiskt testade och utvecklade enligt konstens alla regler. Något som dessutom känns viktigt för mig och är ett väldigt stort plus i kanten är det faktum att produkterna inte är testade på djur. Bravo!

AHA-syror, som är en förkortning av alphahydroxisyror, är en av de aktiva huvudingredienserna i Exuviance. Det fungerar förenklat på så sätt att det löser upp och tar bort döda hudceller och låter på så sätt nya cellerna ta deras plats. Det skapar en jämnare och slätare hy. 

Den andra aktiva ingrediensen är PHA-syror. PHA-syror liknar AHA syror men har större molekylstruktur vilket försvårar genomträngningsförmågan i huden. Det kan låta motsägelsefullt, men har en bra förklaring. Eftersom AHA-syrorna öppnar upp porerna och låter fukt tränga in effekltivare, är huden mer oskyddad än vanligt. PHA-syrorna balanserar det här genom att endast släppa igenom de fuktgivande ämnena och blockera skadliga ämnen. 

Jag som har torr hy märker att huden mår väldigt bra av Exuviance. Om du är som jag och har testat det mesta utan att bli nöjd, ge inte upp, utan ge Exuviance en chans. Det gjorde jag och jag har inte ångrat mitt beslut en sekund. 

Här hittar du Exuviance

29 okt 2015